Revolut стартира нова версия 9.0 на приложението за iOS и Android. Сред новите функции е Съвместни сметки – споделена банкова сметка за всеки вид дуо

  • Новата функция за споделена сметка ще бъде достъпна за клиентите в цялата ЕИЗ
  • Според проучване на Revolut, извършено през януари 2023 г., 58% от европейците предпочитат да използват ексклузивна (32%) или допълнителна (26%) съвместна сметка, за да управляват разходите си с партньор
  • Съвместните сметки са част от новата версия 9.0 на приложението, която включва също така много подобрения, свързани с потребителското преживяване, като персонализиран начален екран с кратки пътища и групова версия на Revolut Чат


София, 13 април 2023 г. – Revolut, глобалното финансово суперприложение, използвано от над 28 милиона клиенти по света, пусна днес новата версия на приложението си – 9.0, която включва новия продукт за споделено банкиране Съвместни сметки за ЕИЗ. Съвместните сметки позволяват на клиентите да създадат допълнителна сметка в приложението Revolut, която да бъде притежавана съвместно от двама души, без значение дали те са партньори, членове на семейството или приятели. Актуализацията 9.0 е достъпна за iOS и Android и включва също така групова версия на инструмента за незабавни съобщения Revolut Чат. Новият пакет продукти е достъпен за всички пазари в Европейската икономическа зона.

 

Споделяйте живота със Съвместни сметки

Съвместните сметки на Revolut предоставят гъвкавост и приобщаване и са подходящи за нуждите на различни типове хора и взаимоотношения. За да настроят съвместни сметки, клиентите не трябва да обясняват с кого и защо, нито да доказват, че живеят заедно. Съвместните сметки заедно с Revolut <18 могат да се превърнат в центъра на семейното финансиране, но могат също така да бъдат използвани от всеки тип дуо, без значение дали членовете му са партньори, роднини, съквартиранти или приятели.

Според проучване, наскоро проведено от Revolut[1], 58% от европейците желаят да използват съвместна сметка за управление на разходите с партньор. 32% от тях предпочитат да я използват ексклузивно, като тяхна единствена сметка, докато 26% – като допълнителна към личната им сметка. Останалите 33% предпочитат да поддържат отделни сметки и бюджет. Интересно е, че 5% споделят, че дори не разговарят за пари един с друг, тъй като не желаят да смесват финансите с любовта. 4% нямат ясно изразено мнение по този въпрос. Когато са попитани как поделят разходите с партньора си, повечето хора отговарят 50/50 (36%) – въпреки че 22% от отговорилите казват, че единият плаща повече или по-малко, в зависимост от дохода им. 7% са по-конкретни, посочвайки, че един от партньорите плаща наема, а другият – сметките и хранителните продукти. 4% предпочитат модела, в който единият от партньорите плаща всички разходи, тъй като печели значително повече. 1% потвърждават, че родителите им поемат разходите/наема. 24% казват, че не ги интересува или няма правило. 6% не знаят.

 

Чат, поделяне и уреждане на сметки с Групови чатове

През ноември 2022 г. Revolut стартира функцията си за незабавни съобщения Чат, където клиентите на Revolut по света могат си пишат, както и да споделят забавни стикери и гифове, докато изпращат и заявяват средства – оставайки верен на мисията за предлагане на услуга, която поставя всичко, свързано с парите, на едно място.

 

Проектиран с фокус върху сигурността, всички съобщения в чата са криптирани от край до край. Клиентите могат да се откажат от чат функцията, ако не желаят да я използват, и могат да я включат или изключат изцяло от раздела „Сигурност и поверителност“.


Каво е новото в Rev 9.0?

 

  • Кратки пътища на началния екран: клиентите сега могат да персонализират използването на приложението си с въвеждането на нови динамични модули, които могат да подреждат на началния си екран.

 

  • Потребителско преживяване: 9.0 преодолява много теми, свързани с потребителското преживяване и производителността, засегнати от клиентите като потенциални неудобства или бариери към желаните действия. Revolut постоянно събира обратна връзка от клиентите си, която в последствие преобразува в различни подобрения.

 

  • Групови чатове: клиентите сега имат възможността да се свързват чрез чат с други участници в групови сметки и да обсъждат и управляват всичко, свързано с общите им разходи.

 

  • Съвместни сметки: клиентите от ЕИЗ сега могат да отворят съвместна сметка с когото пожелаят (стига услугите по сметките им да се предоставят от едно и също дружество), без значение дали е партньор, приятел или някой друг – персонализирани са към техните специфични нужди.


Dmitry Zlokazov, Head of Product в Revolut
:

„Авангардните възможности за персонализиране и опростеното потребителско преживяване правят навигирането между любимите им функции и продукти още по-лесно за клиентите. Аз съм също така наистина доволен да видя, че Revolut става още по-социален и приобщаващ, подходящ за нуждите на различни хора, взаимоотношения и бюджети. Както Съвместните сметки, така и Груповите чатове ще помогнат за по-лесно уреждане на паричните въпроси, с когото и да споделяме финансовия си живот – съчетавайки най-доброто от съществуващите социални и банкови функции.“

През годините Revolut стана една от най-големите финансови общности в света с множество функции, специално създадени да бъдат използвани заедно с други хора и да направят ежедневното банкиране по-бързо и по-лесно – като Групови сметки, Revolut Чат, Revolut <18 и безпроблемни Р2Р плащания.

За да открият съвместна сметка, и двете страни трябва да са клиенти на Revolut, а приложенията им да са актуализирани до версия, поддържаща функцията Съвместни сметки. Също така личните акаунти и на двамата трябва да са регистрирани в една и съща държава, към едно и също дружество или клон на Revolut (дружество на регистрация за лични акаунти) и не могат да бъдат част от друга Съвместна сметка на Revolut (или да имат покана в изчакване за Съвместна сметка в Revolut от някой друг). Повече информация за Съвместните сметки може да бъде намерена на тази специално посветена страница.

ЗА REVOLUT

Изграждаме първото в света истински глобално финансово суперприложение. Revolut стартира през 2015 г. в Обединеното кралство, предлагайки парични преводи и обмен. Днес над 28 милиона клиенти по света използват иновативните продукти на Revolut, като извършват над 330 милиона трансакции месечно.

Посредством личните и бизнес акаунти, ние помагаме на клиентите си да подобрят своето финансово здраве, предоставяме им повече контрол и свързваме безпроблемно хората по света.


[1] Тези резултати са част от по-голямо международно проучване с над 12 000 участника в 11 страни в Европа, проведено от Dynata от името на Revolut през януари 2023 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

MAISON REFAN

Revolut – бонус при регистрация

Grand Hotel Therme

KODIFE