Изцяло нова документална поредица от шест части „Връх Викторио: лъжи за злато“, проследява най-голямото откраднато съкровище в американската история

Нов епизод – всяка събота от 21:00 часа по Discovery

Новата документална поредица Връх Викторио: лъжи за злато започна на 25 март по Discovery.  Епизодите са шест по 60 минути, а нов епизод се излъчва всяка събота от 21:00 часа.  Едно семейство от Ню Мексико се бори с правителството на САЩ за възстановяване на съкровище на стойност 28 милиарда долара повече от 80 години. Сега те разкриват стотици часове кадри, за да покажат своя случай и да дадат гласност на истината веднъж завинаги.

Някои смятат, че правителството на САЩ е откраднало 16 000 златни кюлчета и безценни артефакти, докато скептиците твърдят, че такова богатство никога не е съществувало. Сега, за първи път, семейството и неговите поддръжници разкриват ексклузивни доказателства, за да покажат своя случай и да разкрият мистерията на историята за най-голямото съкровище на Америка. Истината за връх Викторио никога не е била разказвана… досега. Екипът зад Връх Викторио: лъжи за злато е Марк Уолбърг, Стивън Левинсън и Unrealistic Ideas на Арчи Грипс – създали номинирания за Emmy хитовия HBO оригинален разследващ сериал Макмилиони (наличен в HBO Max).

Трейлър: https://www.youtube.com/watch?v=Rupxl_lTW7c

През 1937 г. Док и Бейб Нос се натъкват на хиляди златни кюлчета, бижута и монети, скрити в пещера, разположена в наследствените им земи на връх Викторио в Ню Мексико. Докато се опитват да изкопаят съкровището, нещастен инцидент запечатва единствения вход към пещерата, което води до поредица от бедствия и в крайна сметка до убийство. Преди прохода да може да бъде отворен отново, правителството анексира земята на семейството за ракетния полигон Уайт Сандс, принуждавайки го да се изсели от имота си.

Въпросите около връх Викторио преследват семейство Нос оттогава. Днес внукът на Док и Бейб, Тери Делонас, поема тежестта на невероятното откритие на семейството му за потенциално богатство, запечатано под земята. Веднага след преместването на семейството от връх Викторио започват да се появяват съобщения за други истории на присвояване имоти, на които е открито богатства, което води до съдебни дела, нелегитимни ищци и улики, воещи чак до Белия дом.

Подтикнат да открие съкровището, за което мнозина смятат, че все още е там, Тери е трън в очите на правителството на САЩ през последните 50 години. Той е непоколебим в търсенето на отговори и достъп до планината. Заедно с Тери е режисьорът Алекс Алонсо, който документира всяка минута от мисията – от залите на Капитолия в САЩ до пещерите дълбоко в планината. Заедно те събират обемна колекция от кадри, снимки и документи, датиращи чак от 30-те години на миналия век.

Включвайки интервюта от първо лице и съвременни коментари, съчетани с невиждани досега архивни кадри, включително изображения на съкровището, първокласната документална поредица разкрива събитията в една многогодишна арка.  От откритието на Док и Бейб Нос през 1937 г. до Тери, който организира мащабна експедиция през 90-те години. Поредицата минава през разкази на очевидци, убийство, предполагаемо прикриване от правителството, връзка с изслушванията на Уотъргейт, връзка с президенти на САЩ и много други.

Връх Викторио: лъжи за злато е продуциран за Discovery и Unrealistic Ideas с Марк Уолбърг, Стивън Левинсън и Арчи Гипс като изпълнителни продуценти. Андрю Джейкъбс е изпълнителен продуцент на High Five Content, а Пол Садовски е изпълнителен продуцент и шоурънър. Картър Фигероа е изпълнителен продуцент от страна на Discovery, а Джесика Моло е координиращ продуцент.

Гледайте Връх Викторио: лъжи за злато всяка събота от 21:00 часа само по Discovery.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

MAISON REFAN

Revolut – бонус при регистрация

Grand Hotel Therme

KODIFE