“Да кажеш СТОП на хейта е ТОП”: Olympus и детската рап банда Poppy Jinks представят песен срещу агресията и тормоза в училище

Чрез песента “Пий едно студено мляко”, Olympus и детската рап банда Poppy Jinks отправят музикално послание към новото поколение да заявят позиция срещу тормоза в училище. Инициативата е част от новия дългосрочен ангажимент на Olympus да стимулира и подкрепи създаването на сигурна образователна среда без агресия.

 

 

“Живей в приказка, в която добрия герой си ти!”, “Давам любов, никой няма нужда от хейт!”, “Толерантни към лактоза, но не и към тормоза!” –  отправяйки тези и още послания под формата на динамични рими и мелодично звучене, Olympus и детската рап банда Poppy Jinks се стремят да се противопоставят на една стряскаща статистика.

Над 80% от всички училища в България са докладвали поне един инцидент на насилие над дете, според данни от 2017г. насам. Средно 30 прояви на тормоз в училище се случват на ден,  а голяма част от тях са свързани с физическа и вербална агресия. В същото време, онлайн тормозът се е увеличил значително през последните години, представлявайки 38% от всички случаи на насилие в училище през 2016 г., в сравнение с 25% през 2010 г.

 

Осъзнавайки, че днес повече от всякога имаме нужда от създаване на сигурна и вдъхновяваща учебна среда за българските деца, през тази година Olympus постави началото на своя дългосрочен ангажимент в борбата срещу агресията и тормоза в училище. За целта компанията лансира новата си комуникационна платформа, която насърчава малките ученици да отстояват позицията си, да бъдат себе си и да изразяват критично мислене без страх. Стъпвайки на съществуващата от 2012 г. Национална програма (НП) за превенция на агресията и тормоза, Olympus цели да стимулира и подкрепи инструментите на програмата за създаването на сигурна образователна среда без агресия. Затова в тази си мисия марката търси начини да подкрепи хората с най-голяма роля във възпитанието на новото поколение – учителите и родителите. Именно като част от каузата си, Olympus представи колаборация с музикалната група Poppy Jinks – три талантливи момичета между 9 и 10 годишна възраст, които учат и играят заедно. Така се ражда авторската песен Пий едно студено мляко”, която представя амбицията на марката да подхрани това ново поколение на деца с позиция и стимул към по-доброто.

“Създаването на среда, която подкрепя развиването на емоционална интелигентност, увереност и спокойствие, че можеш да бъдеш себе си, дълги години е проблем за българското образование.За нас е важно да вдъхновим децата да вярват в себе си, във възможностите си и в доброто. Да отричат неправдата, да се борят срещу нея и да защитават по-малките и слабите”, разказват от Olympus за вдъхновението си зад кампанията.

“Вярваме в наличието на собствена позиция, гледна точка и нейното защитаване сред приятели, в обществото, а дори и в училищата. Личната позиция създава критично мислещи хора, които имат потенциал да бъдат бъдещите лидери на България, а защо не и в света”, споделят още от бранда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

MAISON REFAN

Revolut – бонус при регистрация

Grand Hotel Therme

KODIFE