„Дигитална трансформация, киберсигурност и местно развитие“ бе темата на тазгодишната конференция на Асоциацията на българските градове и региони /АБГР/

Над 100 души, представители на местните власти, общинските, областните администрации в България, общинските съвети и партньори на Асоциацията на българските градове и региони /АБГР/ участваха в Конференция на тема: Дигитална трансформация, киберсигурност и местно развитие“, която се проведе в рамките на два дни – 14 и 15 юли в СПА комплекса в село Старосел, община Хисаря.

В рамките на събитието се проведе и специалната церемония на Годишните национални награди на Асоциацията. В 23 категории отличия получиха 30 общини в България. Освен за сполучливо ръководство, общините бяха отличавани за осъществените вложения във възстановяването на градска среда, инфраструктурата, дигитализация, иновации и икономическо развитие, опазване на културното наследство, образованието, младежка активност, спорт, социална ангажираност и други сфери.

Основният критерий на журито за определяне на призьорите в годишните награди на АБГР са реализираните общински проекти с ясни и устойчиви резултати.

Тазгодишните носители на награди бяха поздравени от председателя на Асоциацията Ергин Емин.

Специален музикален поздрав към гостите отправиха поп изпълнителката Галя Георгиева, най-добрия ПР на 2020 година Атанас Лазаров, с когото имат вече три дуети, както и фронтменът и създателят на група Спринт – легендата на рок музиката Пейо Пеев.

Галя Георгиева сподели на гостите за съвместната инициатива, в която участват заедно с още колеги и с Фондация „Мечта за дете“ – Националната кампания „Роди дете в България“ и Информационна кампания „Да сверим биологичния си часовник навреме“. Тя се провежда за трета поредна година с подкрепата на зам.-кмета на Столична община Албена Атанасова, и в нея се включват все повече градове.

Ръководството на Асоциация на българските градове и региони /АБГР/ в лицето на председателя г-н Ергин Емин и зам.-председателя г-н Евтим Евтимов с радост припознаха каузата и заявиха готовност да привлекат повече градове – членове на Асоциацията, за подкрепа и включване в мисията за борбата срещу демографската криза в България.

Събитието се реализира в партньорство с Фондация „Конрад Аденауер“, УНСС, Асоциация на българските градове и региони (АБГР), Виваком.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

MAISON REFAN

Revolut – бонус при регистрация

Grand Hotel Therme

KODIFE